Dostupni linkovi

Armstrong odustaje od borbe po optužbi za doping



Sedmorostruki pobednik “Tur de Fransa” (Tour de France), američki biciklista Lens (Lance) Armstrong, objavio je da odustaje od borbe protiv optužbe za doping koju je protiv njega podigla Američka antidopinška agencija (USADA), koja je potom najavila da će mu oduzeti sve titule i doživotno mu zabraniti učešće na takmičenjima.

“Svaki čovek u životu dođe do tačke kada mora reći 'Sada je dosta', a za mene je taj trenutak došao sada”, kazao je Armstrong.

USADA je u junu optužila Armstronga za sistematsko dopingovanje tokom izuzetne biciklističke karijere u kojoj je, nakon što je preboleo rak, čak sedam puta, između 1999. i 2005. godine osvajao najprestižniju svetsku biciklističku trku Tur de Frans, što nije uspelo nijednom drugom biciklisti.

Armstrong je odbacio optužbu, tvrdeći da nikada tokom 25 godina profesionalne karijere nije koristio zabranjene supstance.

Nakon njegove objave da odbija dalje da učestvuje u ovom procesu, kojeg je ocenio jednostranim i nepoštenim, portprolka Antidopinške agencije Ani Skiner (Annie Skinner) je izjavila da će USADA oduzeti Armstrongu svih sedam titula pobednika TDF-a i doživotno mu zabraniti da učestvuje na biciklističkim trkama.

Direktor USADA Trevis Tajgart (Travis Tygart) je istovremeno izdao saopštenje u kojem kaže da je to žalostan dan za sve koji vole sport i sportske junake.
XS
SM
MD
LG