Dostupni linkovi

Razvojna banka Vojvodine pod lupom


Poslovanje Razvojne banke Vojvodine uveliko kontrolišu stručnjaci Narodne banke Srbije, ali njen rad, čak i pre obelodanjivanja njihovih izveštaja, mnogi već poistovećuju sa slučajem Agrobanke, piše "Politika" navodeći da je čak 62 odsto kredita te banke nenaplativo.

List podseća na obraćanje Gorana Kostića, člana Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine, od pre dva dana, navodeći da je on predočio da je u ovoj banci gotovo dve trećine ukupnih kredita u kategoriji problematično ili teško naplativo, odnosno 62 odsto svih plasmana.

U pogledu nenaplativosti kredita ova banka je čak tri puta gora od proseka, a poslednji podaci Narodne banke Srbije pokazuju da je procenat nenaplativih kredita u privredi 21,4 odsto.

List piše da je u slučaju Razvojne banke Vojvodine mnogo pitanja bez odgovora, a pre svega, kako se moglo dogoditi da neka banka odobri tako puno loših zajmova, a da to ne bude sumnjivo vlasniku - Pokrajini Vojvodini, kao i kontroloru zaduženom za poslovanje banaka, a to je Narodna banka Srbije.
XS
SM
MD
LG