Dostupni linkovi

Lagumdžija sa američkim zvaničnicima o situaciji u BiH


Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija upoznao je čelnike Stejt departmenta i Kongresa SAD o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i aktivnostima na implementaciji odluke "Sejdić i Finci" - saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Lagumdžija tokom boravka u Vašingtonu o ovim temama upoznao i Medlin Olbrajt, državnu sekretarku SAD u Vladi predsednika Bila Klintona, te predsednika Nacionalnog demokratskog instituta Keneta Volaka i bivšeg pomoćnika Olbrajtove i vođu tima koji je u Dejtonu pisao Ustav BiH DŽima O'Brajana, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Lagumdžija je istakao punopravno članstvo u Evropskoj uniji i NATO kao spoljnopolitičke prioritete BiH, pojasnivši da samo reformama, koje su potrebne za punopravno članstvo, BiH može postići stabilnost i dugoročni prosperitet.

On je upoznao sagovornike sa trenutnim statusom evropskih integracija BiH.

Tokom boravka u SAD, Lagumdžija će održati niz susreta sa predstavnicima poslovne zajednice, tokom kojih će razgovarati o investicionim mogućnostima u BiH, posebno u energetskom i infrastrukturnom domenu, navodi se u saopštenju.

Lagumdžija će na poziv Republikanske stranke prisustvovati i Nacionalnoj konvenciji ove stranke, koja će biti održana u Tampi u Floridi od 27. do 30. avgusta.
XS
SM
MD
LG