Dostupni linkovi

Lokalizovani požari u Srbiji osim na Zlatiboru


Veliki broj požara zahvatio je Srbiju, ali ovog jutra svi su lokalizovani, osim vatre na Zlatiboru, koja se tokom noći proširila. Na terenu je sto vatrogasaca.

U Srbiji je juče zabilježeno 246 požara, a od njih je najveći na Čigoti.

Reporter B92 koji je na Zlatiboru, gdje gori požar na Čigoti, koji je zahvatio 50 hektara borove šume, izveštava da je tokom noći 27 vatrogasaca na terenu pokušalo da gasi vatru, ali u tome nisu uspjeli, jer je teren veoma nepristupačan.

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić je rekao da je danas najvažnije da se lokalizuje požar na Čigoti, gdje su za sada angažovana 73 vatrogasca i spasioca, ljudi iz Sektora za vanredne situacije, radnici preduzeća "Srbija šuma" i skupštine opštine.

Požar na Čigoti, koji se zbog vetra ubrzano širi, počeo je danas da gasi i helikopter za gašenje požara koji je stigao iz Beograda, dok se oko podneva očekivao i drugi, ruski helikopter, koji će vatrogascima pomagati u borbi sa vatrenom stihijom, izjavio je Tanjugu načelniok Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a Srbije Goran Nikolić.

Nikolić je kazao da su vatrogasne jedinice uspjele da lokalizuju požar u dva pravca, ali je i dalje najugroženiji potez ka selu Gostilju gdje ima dosta borove šume.

Kuće nisu ugrožene vatrom, ali je zbog velike koncentracije dima evakuisano dvoje staraca iz nomadske kolibe u kojoj su boravili tokom ljeta vodeći na ispašu 15 ovaca i pet krava.

On je objasnio da su sinoć uspeli da sprieče da se požar na Čigoti proširi ka naseljima, da su u toku noći dodatne jedinice upućene na mjesto požara i da je vatra izbila na području koje je nezgodno za gašenje.
XS
SM
MD
LG