Dostupni linkovi

Vučić najavio nove aktivnosti o brojnim aferama


Aleksandar Vučić najavio je nove aktivnosti oko "afere Agrobanka", istrage u mnogim drugim slučajevima, ali i sklapanje mozaika oko kupovine Politike i Novosti.

Na pitanje mogu li se očekivati neka krupna imena, prvi potpredsjednik vlade Srbije i ministar odbrane je odgovorio: "Podrazumijeva se".

"Nikada ne govorimo o hapšenjima, ali oni koji su pljačkali državnu imovinu moraju da odgovaraju", rekao je Vučić novinarima u ambasadi Srbije u Moskvi.

Vučiće je rekao da nije pristalica pritvaranja, ali je pristalica "dobrih optužnica", a nezavisne sudije će potom donijeti odluku na osnovu toga.

"Narednih dana očekujte nove aktivnosti po tom pitanju, pokrenuli smo inicijativu za sprovođenje istražnih radnji u mnogim pitanjima", naveo je prvi potpredsjednik vlade.

Prema njegovim riječima, u prethodnom periodu nije postojala sistemska borba protiv korupcije.

"Taj sistem i te mehanizme ćemo morati da mijenjamo i uspostavljamo, a postoji potpuna odlučnost za to", rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da je sklopljen čitav mozak o menjanju vlasničke strukture Politike, Novosti i, kako je napomenuo, novosadskog Dnevnika.

"Do kraja avgusta znaće se svi detalji. Iza svega stoji 'partijski Levijatan' i čak iskorišćavanje diplomatsko-konzularnih predstavništava u partijske svrhe", rekao je Vučić novinarima u Moskvi.On je međutim, upozorio da će pravno biti veoma teško razrešiti te slučajeve.

"Ti ljudi koji su to sprovodili, iako se sprovodilo na netransparantan način i na način na koji se to ne radi u civilizovanom svijetu, imali su podršku državnih organa, imali su podršku čak i ovdje u Moskvi od naših državih organa", rekao je prvi potpredsjednik vlade.

Poručio da će država u skladu sa zakonom naći rješenje da zaštiti državnu imovinu.
XS
SM
MD
LG