Dostupni linkovi

Počeo Vukovar Film Festival


Vukovar Film festival, šesti po redu, otvoren je sinoć i trajaće do 26. kolovoza na rekordnom broju lokacija. Festival podunavskih zemalja prikazuje laureate Berlin i Sundance film festivala!

Natjecateljski podunavski program donosi dva naslova koja su se okitila nagradama na Berlin film festivalu. Radi se o njemačkom naslovu Barbara, Christiana Petzolda, dobitniku Srebrnog medvjeda za najbolju režiju. Izvrstan je to film o nevoljama istočnonjemačke liječnice koja je po "političkoj" kazni premještena u provincijsku bolnicu. Glavnu ulogu žene koja sanja o bijegu na zapad tumači poznata njemačka glumica Nina Hoss koja se proslavila ulogom u hit filmu Bijeli Masai.

Druga poslastica za filmofile bit će mađarski film Benedeka Fliegaufa, Samo vjetar / Csak a Szel. Dobitnik je to Srebrnog medvjeda u kategoriji nagrade žirija. Izuzetno kontroverzan naslov progovara o nasilju nad mađarskim Romima, potisnutim strahovima i daje izuzetan uvid u život jedne autsajderske manjine.

U popratnom programu Svijet biće prikazan pobjednik Sundance Film Festivala (Velika nagrada žirija) i dobitnik čak četiri nagrade na Cannes Film Festivalu (Zlatna kamera), maštoviti i inovativni naslov Zvijeri južnih divljina/ Beasts of the Southern wild.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG