Dostupni linkovi

Raspušten GO DS u Sremskoj Mitrovici


Izvršni odbor Demokratske stranke na sednici u utorak raspustio je Gradski odbor u Sremskoj Mitrovici i iz stranke isključio pedesetak ljudi koji su na majskim izborima bili na listama drugih stranaka, piše dnevnik "Danas".

Prema rečima sagovornika lista iz IO DS, predlog za raspuštanje odbora u Mitrovici došao je iz Pokrajinskog odbora demokrata, u kojem glavnu reč vodi potpredsednik stranke Bojan Pajtić.

Time je, kako navodi list, drugi potpredsednik demokrata Dušan Petrović "ostao bez jedinog odbora u Vojvodini koji je bio pod njegovom kontrolom".

Sagovornici "Danasa" iz DS navode da su Pajtić i Petrović već duže vreme u lošim odnosima, a da je sve kulminiralo posle izbornog poraza.

Izvori "Danasa" u DS navode da je zvaničan razlog raspuštanja odbora u Sremskoj Mitrovici "neobavljanje poslova predviđenih Statutom DS i delovanje suprotno interesima stranke".

Kako saznaje list, za poverenika, koji ima rok da u narednih šest meseci organizuje izbore za novi sastav Gradskog odbora, imenovan je Goran Ivić.
XS
SM
MD
LG