Dostupni linkovi

Bogatiji će u Hrvatskoj plaćati više



Hrvatski ministar financija Slavko Linić izjavio je da je politika hrvatske vlade, kada je riječ o najavljenom porezu na imovinu, da oni koji su bogatiji plaćaju više te je poručio građanima da se ne boje jer neće imati nikakvih poreza većih od sadašnje komunalne naknade.

Za vijesti RTL televizije ministar Linić rekao je da je u javnosti ovih dana izrečeno puno neistinitih podataka u vezi s najavom uvođenja poreza na imovinu te da je to sve, dodao je, "u funkciji zaštite bogataša",

Građanima pak, rekao je Linić, vrlo jasno poručuje da je za bogataše, koji su svjesni da za potrebe hrvatske države, pogotovo za zdravstveni sustav, trebaju dati malo više nego do sada, to razlog da se s time ne slažu te da se protiv toga bore lažima i neistinama i podatcima koje nitko od stručnih ljudi u Ministarstvu financija nema.

Objasnio je da će veće poreze imati oni koji imaju mnogo veći broj nekretnina no što im treba, a ne iznajmljuju ih, te su tada oni zaista bogati i trebaju nešto više participirati. Jer, istaknuo je,

Vlada želi da radnici izdvajaju manje za zdravstvo kako bi im mogla rasti plaća. Prema tome, rekao je, poruka je da laži i neistine neće pomoći jer je dužnost bogatih da plate više te ponovio da je politika ove vlade da će oni koji su bogatiji davati više.
XS
SM
MD
LG