Dostupni linkovi

Pajtić: DS čeka temeljna rekonstrukcija


Demokratsku stranku očekuju analiza rezultata i temeljna rekonstrukcija, ali to su prirodni procesi, kaže Bojan Pajtić i dodaje da ne planira osnivanje sopstvene stranke.

Potpredsednik DS-a je dodao da su analiza i rekonstrukcija očekivani procesi, potrebni za dalji uspešan rad ove stranke.

Pajtić je na pitanje Tanjuga da prokomentariše stanje u DS, odgovorio da je "logično da svi oni koji nisu na valjan način obavljali svoj posao pre ili u toku izbora, na stranačkoj izbornoj skupštini ostanu bez svojih pozicija".

"To ne znači da je stranka zbog toga ugrožena, iako je jasno da postoje mnogo onih čiji je interes slabljenje demokrata, i koji plasiraju priče o razdoru", istakao je Pajtić.

On je rekao da je uveren da će Demokratska stranka "očuvati svoju poziciju, a to je pozicija najjače i najprogresivnije političke stranke u zemlji".

Pajtić je za "Novosti" izjavio da u njegovim planovima nije osnivanje sopstvene stranke.

"Naprotiv, učiniću sve što je u mojoj moći da sačuvam jedinstvo DS čiji sam član bio i u vreme Zorana Đinđića," rekao je Pajtić.

On je izneo uverenje da će, uprkos trenutnim postizbornim trzavicama, DS ostati jedinstvena "jer je kao takva i najpotrebnija Srbiji":

"Samo jedinstvena i stabilna DS može da doprinese regeneraciji našeg društva i da svoje programske ciljeve postavi kao nacionalne. Svakoj vlasti potreban je dobar korektivni faktor, a bez DS nema jake opozicije. Mislim da se veliki intelektualni i kreativni potencijal Srbije nalazi upravo u redovima demokrata."

On je u intervjuu koji je dao za "Blic" rekao da nema velikog značaja to da li je DS u republičkoj vlasti, "jer su program DS preuzele one političke organizacije koje su nekad bile protivnice demokratizacije, evropeizacije i reformisanja srpskog društva."

"Danas te organizacije vode vladu u skladu sa onim ciljevima za koje se DS zalaže 20 godina," rekao je Pajtić.

"Odgovornost treba da snose oni koji su loše radili svoj posao u državnim institucijama i u samoj stranci. Jedina egzaktna mera za utvrđivanje nečije odgovornosti jesu rezultati izbora, a na njima su građani već dali ocenu svakog pojedinačno," rekao je Pajtić .

Pajtić nije mogao da potvrdi za "Novosti" da li će se i kada sastati sa Borisom Tadićem i Draganom Đilasom. O tom "trojnom susretu", ovih dana se spekuliše kao o uvertiri za sednicu GO DS.

Podsetimo, sednica Glavnog odbora DS-a na kojoj će da se razmatra izveštaj o radu bi trebalo da bude održana 8.septembra.
XS
SM
MD
LG