Dostupni linkovi

Haker upao na vebsajt suda u Moskvi



Nepoznati kompjuterski haker upao je na zvanični veb-sajt suda u Moskvi koji je izrekao zatvorske kazne članicama pank-benda "Pusi rajot" i na naslovnoj stranici ostavio opsceni snimak i poruku protiv predsednika Vladimira Putina, saopštila je danas portparolka suda.

Veb-sajt okružnog suda Kamovnjiceski jutros je na naslovnoj stranici imao provokativni video-spot bugarskog gej pevača Azisa i lascivne poruke protiv ruskog pravosuđa.

Na stranicu je postavljen novi slogan "Pusi rajota" koji glasi: "Putin potpaljuje vatru revolucije", kao i telefonski broj blogera Jevgenija Volnova. On kaže da ne zna ko je provalio na veb-sajt suda, ali da su to možda pristalice zatvorenih muzičarki.

"Reagovanje hakera prilično je razumljivo", rekao je Volnov AFP-u.

Tri članice benda osuđene su na po dve godine zatvora zbog huliganstva, pošto su u februaru izvele perfomans protiv predsednika Putina u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Portparolka Suda rekla je da je hakerski upad na veb-sajt otkriven rano jutros i da je u toku rad na njegovom vraćanju u normalno stanje. Za to vreme sajt nije dostupan.
XS
SM
MD
LG