Dostupni linkovi

Ubio se režiser Toni Skot


Čuveni holivudski režiser Toni Skot, koji je režirao velike akcione hitove kao što su "Top gan", "Grimizna plima" i "Poslednji skaut", izvršio je samoubistvo skočivši sa mosta u Los Anđelesu, saopštila je policija u tom gradu.

Skot (68), mlađi brat takođe proslavljenog režisera Ridlija Skota, viđen je kako parkira automobil na mostu Vinsent Tomas i skače u vodu juče oko 12.30 sati.

Njegovo telo je izvađeno iz vode nešto pre 15 časova, izjavio je poručnik Džo Bejl iz kancelarije za sudsku medicinu. Na mostu je pronađena i oproštajna poruka.

"Nema razloga da ne verujemo da je ovo bilo samoubistvo. Obdukcija će biti uskoro urađena", rekao je Bejl.

Skot je bio poznat po filmovima visokog tempa, a poseban pečat filmovima je davao dinamičnom montažom i digitalnim efektima.

U karijeri je snimio više od 20 filmova. Nakon rada na reklamama i jednog filma za francusku televiziju, debitovao je na velikoj sceni filmom "Glad" (The Hunger) 1983. godine, a zatim je ređao hitove među kojima su i "Top gan", "Policijac sa Beverli hilsa 2" (Beverly Hills Cop 2), "Dani grmljavine" (Days of Thunder), "Prava romansa" (True Romance), "Poslednji skaut" (The Last Boy Scout), "Grimizna plima" (Crimson Tide), "U žaru osvete" (Man on Fire), "Navijač" (The Fan)...

Imao je izuzetnu saradnju sa Denzelom Vašingtonom,a poslednjih meseci se pričalo da snima nastavak "Top gana" zajedno sa Tomom Kruzom.

Zajedno sa bratom Ridlijem je bio producent serija "Brojevi" (Numb3rs) i "Dobra žena" (The Good Wife), a njih dvojica su nedavno završili medicinski triler iz dva dela "Koma".

Toni Skot je rođen 21. juna 1944. godine u Nortšildsu u Engleskoj, ostavio je iza sebe treću ženu, glumicu Donu Skot, sa kojom ima dva sina.
XS
SM
MD
LG