Dostupni linkovi

Bez posla ostalo 3.500 radnika iz BiHPrema podacima Zavoda za zapošljavanje Slovenije, 3.500 radnika iz BiH otkaz je dobilo za samo sedam mjeseci ove godine. "Zbog prestanka rada na određeno vrijeme prijavilo se 1.536 radnika, dok je zbog prestanka poslovanja firme sa radom prestalo njih 54. Kada je riječ o stečaju preduzeća, otkaz je dobilo 255, a tehnološkim viškom proglašena su 932 radnika", saopšteno je iz Zavoda.

Stručni saradnik za odnose sa javnošću u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH Boris Pupić potvrdio je "Dnevnom avazu" da i Agencija raspolaže sa sličnim podacima o broju radnika koji u u Sloveniji ostali bez posla po raznim osnovama, uključujući i veliki broj onih koji su radili "na crno".

"Podatak da je 3.500 građana BiH ostalo bez posla objavio je Zavod Slovenije. Mi tačnim brojem ne raspolažemo. Takođe, veliki je broj građana BiH koji imaju stalni boravak u Sloveniji, tako da se oni najvjerovatnije neće ni vraćati u BiH. No, evidentno je da je došlo do otpuštanja radnika i da ćemo na birou imati novu sliku o nezaposlenosti u BiH", rekao je Pupić.
XS
SM
MD
LG