Dostupni linkovi

Vučić: Vlast udara na krupne ribe


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će do isteka prvih 100 dana Vlade biti postignuti "ne baš mali rezultati" u borbi protiv kriminala i korupcije, te najavio da će već narednih dana i nedelja javnost videti spremnost nove vlasti da udari i na "krupne ribe".

Vučić je za današnju "Politiku" istakao da će borba za normalnu Srbiju trajati deset godina i da bi smatrao velikim uspehom ukoliko bi ova država mogla da dobije na proleće datum za početak pregovora sa EU.

On je rekao da ga je zatekla činjenica da u prethodnom periodu praktično ništa nije učinjeno u borbi protiv korupcije i najavio preispitivanje brojnih sumnjivih privatizacija, za šta je pokrenuo inicijativu u Birou za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Vučić, koji je i ministar odbrane i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, rekao je da je logičan završetak istrage u slučaju "Agrobanke" i nezakonitog davanja kredita da će odgovarati ne samo oni u banci, nego i oni koji su taj novac sklanjali i koji su učestvovali u deobi novca, ali i oni koji su smišljali sve moguće akcije da bi se dočepali tog novca.

Vučić se, povodom nekih neobičnih poteza prethodne vlade, zapitao kakvu ulogu imaju lavovi u zoološkom vrtu na Paliću u energetici Srbije, pošto je tadašnje Ministarstvo energetike plaćalo milion dinara mesečno za tri lava.

Vučić je u subotu za RTS izjavio i da će se do kraja avgusta znati potpuna istina o kupovini "Politike" i dodao da je ista stvar urađena i sa kupovinom "Novosti", kao i da će vlada i država zaštititi državnu imovinu i naći najpovoljniji mogući način za to.
XS
SM
MD
LG