Dostupni linkovi

Nica: Desničari prelijepili Madonine koncertne plakate


Nacionalni front je prekrio Madonine plakate za koncert u Nici plakatima liderke Marine Le Pen u znak protesta protiv objavljivanja u njenim prethodnim nastupima video klipa u kojem je predsjednica NF-a ukrašena kukastim križem, saopćila je ekstremno desna francuska stranka.

"Nismo protiv slobode izražavanja", ali "ovdje se radi o revizionističkom činu", o napadu na jednu republikansku stranku i njenu kandidatkinju koja je osvojila 18 posto glasova na predsjedničkim izborima, izjavio je Gael Nofri, zvaničnik skupa Marinsko plava revolucija-NF u Nici.

Madona se muči da "napuni očajnički prazne koncerte", a zaboravlja da Marine Le Pen zastupa jednog od četiri birača na Azurnoj obali", smatra Gofri.

Nekoliko dana poslije prvog objavljivanja spornog videa na prvom koncertu Madonine svjetske turneje u Tel-Avivu 31. maja, Marine Le Pen je upozorila da ako zvijezda "to uradi u Francuskoj, bit će joj uzvraćeno".

Na koncertu na Francuskom stadionu 14. jula, pjevačica je ipak odlučila da još jednom prikaže video na kojem se vidi Le Pen s kukastim križem na čelu.

Zvaničnica Nacionalnog fronta je podnijela tužbu za uvredu.
XS
SM
MD
LG