Dostupni linkovi

Stefanović: Vlast pokušava uništiti dijalog s Prištinom


Dosadašnji šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da nova vlast od formiranja pokušava zaustaviti taj proces, iskompromitira ga i uništi, ali da će Demokratska stranka (DS) uprkos tome podržati svako hrabro i nepopularno rješenje pod uvjetom da ne vodi priznanju nezavisnosti Kosova.

Po njegovom mišljenju unutarsrpski koncenzus o pregovorima će ili biti konkretan ili će biti farsa. Ako tu sjednu ljudi iz SANU, Crkve, partija da raspravljaju da li Kosovo treba da bude nezavisno i da uđe u UN ili kako da UN sudjeluju u pregovaračkom procesu, onda je to gubljenje vremena, smatra Stefanović.

"Ako je to, međutim, razgovor o ozbiljnijm temama, poput energetike, telekomunikacija, pitanja sjevera, zaštite manastira, mi smo spremni na suradnju, nećemo biti prepreka niti praviti opstrukciju vlasti u koracima u normalizaciji odnosa sa Prištinom i daljim hrabrim, nepopularnim, realističnim a kontroveznim odlukama vezanim za Kosovo", rekao je Stefanović u razgovoru za Tanjug .
XS
SM
MD
LG