Dostupni linkovi

Visoki zvaničnik S.Koreje sa predsjednikom i premijerom KineĐang Song Tek, moćni ujak sjevernokorejskog vrhovnog vođe Kim Džong Una, sastao se jutros sa predsjednikom Kine Hu Đintaom i premijerom te zemlje Ven Đibaom u Pekingu, što je, kako ocijenjuje AP, znak da Pjongjang učvršćuje veze sa svojim najvažnijim saveznikom.

Kina je ove sedmice pristala da pomogne Sjevernoj Koreji da obnovi dvije trgovinske zone u blizini granice između tih dalekoistočnih zemalja.

Državni mediji u Pekingu ocijenjuju da posjeta Đanga, šefa centralnog administrativnog odsjeka Radničke partije Kolere, može biti uvod u posjetu samog Kim Džong Una.

Đang je takođe potpredsjednik moćne Nacionalne komisije za odbranu Sjeverne Koreje, i smatra se vodećim zvaničnikom te zemlje u sferi ekonomske politike.

Kineski međunarodni radio je jutros javio da je Đang posjetio predsjednika Hu Đintaoa na kraju svoje šestodnevne posjete Kini, i da je Hu pohvalio gosta zbog "ogromnog zalaganja za prijateljske odnose između Kine i Sjeverne Koreje kao susjednih zemalja".
XS
SM
MD
LG