Dostupni linkovi

U bombardovanju u Siriji 40 mrtvih, uglavnom žena i djece


U zračnim udarima sirijske vojske na stambeni kvart u gradu Azazu pod kontrolom pobunjenika ubijeno je više od 40 osoba i najmanje stotinu povrijeđeno, među kojima su žene i djeca, saopćila je u četvrtak međunarodna organizacija za ljudska prava Human Rights Watch (HRW).

U zračnim udarima na grad Azaz u sjevernoj Siriji u srijedu sravnjen je sa zemljom sirotinjski kvart, a civili su u panici bježali u potrazi za skrovištem. Broj povrijeđenih je velik, pa su lokalne bolnice zatvorile vrata, usmjeravajući građane prema bolnicama na granici s Turskom kako bi se ranjeni mogli liječiti u njima.

Novinar AP-a primjetio je devet tijela nakon zračnog udara, uključujući i jednu bebu.

Predstavnici Human Rights Watcha obišli su mjesto napada dva sata nakon zračnih udara i saopćio je da je ubijeno više od 40 osoba.

- U ovom jezivom napadu ubijeni su brojni civili i uništen je kompletan stambeni blok. Snage sirijske vlade još jednom su izvele napad s bešćutnim nemarom prema životima civila, izjavila je Anna Neisatt, visoka zvaničnica te grupe za ljudska prava.

HRW je također saopćio kako je moguće da su dva objekta opozicione Slobodne sirijske vojske bila meta napada sirijskih aviona.
XS
SM
MD
LG