Dostupni linkovi

Vlast u Novom Sadu bez koalicionog sporazuma


DS, LSV i SPS nikad nisu potpisale koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Novom Sadu, saznaje Radio 021.

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov kaže da očekuje da sporazum bude potpisan do kraja leta i dodaje da odgovor na pitanje zbog čega formiranje gradske vlasti do danas nije parafirano treba da da Demokratska stranka.

"Mi smo napravili predlog koalicionog sporazuma, a zašto on nije potpisan, moraćete da pitate Demokratsku stranku", kaže Jerkov za 021.

Prema njenim rečima, gradska vlast ne zavisi od odnosa između LSV i DS, već od mogućnosti da socijalisti napuste dogovorenu većinu u Novom Sadu. Jerkov dodaje da SPS nije učestvovala u dogovorima oko potpisivanja koalicionog sporazuma, već je u neuspele pregovore ušla u bloku sa demokratama.

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Siniša Sević navodi za 021 da je u pitanju, kako kaže, formalnost.

"Dogovor je postignut, to je bitno. Po tom dogovoru mi radimo, i to sve dobro funkcioniše. Zbog čega ta formalnost nije ispoštovana, stvarno ne znam", navodi zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Međutim, prema saznjima do kojih je došao Radio 021, kod potpisivanja ovog dokumenta zapelo je kada je Demokratska stranka odbila da potpiše predlog sporazuma u kom je Liga socijaldemokrata Vojvodine tražila izmenu Statuta grada.

Kako piše portal 021, prema nezvaničnim informacijama trenutno se čeka rasplet situacije oko mogućeg izlaska socijalista iz gradske vlasti u Novom Sadu gde su i dalje sve opcije u igri.
XS
SM
MD
LG