Dostupni linkovi

Dodik ne odustaje od zahtjeva za smjenom Lagumdžije


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da neće odustati od zahtjeva za smjenom ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, u čemu očekuje i podršku drugih stranaka iz RS.

"Na ovom pitanju ne može se praviti kompromis i izlaz je jedino da se raščisti ta situacija na način da se pojača odgovornost za neustavno ponašanje", rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Govoreći o evropskom putu BiH, Dodik je kazao da je "Federacija BiH okov, jer Republika Srpska mnogo bolje napreduje i da za njega nisu relevantne tvrdnje evropskog poslanika Hannesa Swoboda da "ne mogu biti dva puta" (prema EU).

On je dodao da je više nego relevantno stvaranje zajedničke srpske politike u regionu i da će zaštita regionalnih srpskih interesa biti tema novog sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u septembru u Banjoj Luci.

Član Evropskog parlamenta i austrijski socijaldemokrata Hannes Swoboda rekao je da su izjave o posebnim putevima Republike Srpske i FBiH prema EU čista fantazija koja nikada neće biti realnost i koja ne doprinosi napretku.
XS
SM
MD
LG