Dostupni linkovi

Književni "Šušur, festival od riči" na Korčuli


'Šušur -festival od riči' zatvara se večeras, 15. augusta 2012. u Korčuli.

U sklopu festivala, u specifičnom ambijentalnom okruženju starog gradskog jezgra grada Korčule, publici su se predstavili književnici, putopisci i pjesnici iz regiona koji u svojim djelima progovaraju o temi putovanja, odlaska i povratka, kao i o svim specifičnostima života na ostrvu.

Uz priznate i objavljivanje autore iz regiona, festival je predstavio i živopisne korčulanske autore i hroničare života koji su kroz svoja zanimljiva svjedočanstva govorili o bogatstvu kulturnog naslijeđa grada Korčule.

Učesnici 'Festivala riči' su: Olja Savičević Ivančević (HR), Ankica Tomić (HR), Anela Borčić (HR), Muharem Bazdulj (BiH), dramaturg Jordan Cvetanović (SR), pjesnici Mario Glavaš (HR) i Darko Šeparović (HR), putopisac i novinar Marko Stričević (HR), kao i korčulanski autori i autorice Sanda Hančević, DuškoKalogjera, Ivica Duhović-Žaknić i dr.

Festival je organizovao i četiri radionice od kojih su dvije namijenjene djeci – slikarska radionica posvećena ilustrovanju priča Marka Pola, a radionica 'Ričolov' je djecu animirala na aktivno istraživanje korčulanskog rječnika i dijalekta.

Radionica ručno pravljenog papira namijenjena je učesnicima svih uzrasta, dok je gastronomska radionica razotkrila recepture čuvenih tradicionalnih korčulanskih specijaliteta.
XS
SM
MD
LG