Dostupni linkovi

Olimpijci Srbije dočekani ovacijama u Beogradu


Olimpijski tim Srbije stigao je večeras ispred Skupštine grada Beograda gde ih je ovacijama dočekalo više hiljada gradjana.

Na platou ispred Skupštine grada okupilo se više hiljada ljudi koji su uzvikujući "šampioni, šampioni" čekali dolazak olimpijaca iz Srbije i njihovo obraćanje sa balkona Starog dvora, što je tradicija posle svakog velikog sportskog uspeha.

Dok su čekali olimpijce, gradjani su imali priliku da na dva velika video bima vide autobus sa sportistima koji se sa Novog Beograda kretao gradskim ulicama do platoa ispred Skupštine grada. To je izazvalo velike ovacije prisutnih, koji su nosili zastave Srbije
i pozdravljali sportiste.

Srbija je sa osvojene četiri medalje - jednom zlatnom, jednom srebrnom i dve bronzane zauzela 42. mesto na Igrama u Londonu. Srbija je tu poziciju podelila sa reprezentacijama Argentine i Slovenije, koje su takodje osvojile jednu zlatnu, srebrnu i dve bronzane.

Zlatnu medalju u tekvondou je osvojila Milica Mandić, srebrnu strelkinja Ivana Maksimović, a bronzane vaterpolisti i strelac Andrija Zlatić.
XS
SM
MD
LG