Dostupni linkovi

Crnogorsko turističko udruženje raskida saradnju s državom


Crnogorsko turističko udruženje (CTU) saopštilo je danas da će raskinuti saradnju s državnim institucijama, što će za posledicu imati podeljenu promociju turizma Crne Gore.

CTU je od ranije pretio raskidom saradnje s turističkim organizacijama na nacionalnom nivou, kao i na lokalu, "zbog nelojalne konkurencije", što će zvanično biti realizovano sutra, najavljeno je iz tog udruženja.

CTU, koje čine hotelijeri, restorateri i agencije, saopštilo je da je razočarano "nebrigom drzave u rešavanju problema nelojalne konkurencije".

To udruženje je ranije od nadležnih tražilo da ukloni privremene tezge udaljene do 200 metara od objekata CTU-a i ocenilo da duž šetališta i plaza na crnogorskoj obali vlada "totalni haos".

U Udruženju su se odlučili za samostalnu promociju na sajmovima i berzama turizma, bez nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija.

Javni prostor, šetališta duž obale, pretrpan je raznim sadržajima. U razmaku od samo 100 metara na šetalištu u Budvi turista može naići na jeftine perfomanse s pitomima i drugim životinjama, gogo plesačice, na brzu hranu koja nije karakteristična za mediteran, kao i na bučnu muziku koja se preklapa iz načičkanih barova.

Buka i gužva sa šetališta najčešće su pritužbe na koje se žale gosti iz obližnjih luksuznih hotela.
XS
SM
MD
LG