Dostupni linkovi

Prosvjed radnika Diokija u Zagrebu


Radnici Diokija, nezadovoljni jučerašnjim sastankom turskih predstavnika u Ministarstvu financija, danas će ispred postrojenja na zagrebačkom Žitnjaku održati miran prosvjed. U tijeku je sastanak sindikata s Upravom tvrtke.

Na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu financija između predstavnika tvrtke Čališkan i njihovih odvjetnika s predstavnicima Diokija i Dina Petrokemije nije postignut dogovor. Još se ne zna kada će radnicima biti isplaćene zaostale plaće.

Na sastanku su razjašnjeni međusobni odnosi i obveze države koja vodi brigu o osiguranju 5 milijuna eura za isplatu prvih dviju plaća radnicima. Država se obvezala na aktivno sudjelovanje u nagodbi vjerovnika bankarskog sektora, državnih poduzeća i Porezne uprave te financijskom restrukturiranju Dina Petrokemije. Kada predstavnici Diokija, Dine i tvrtke Čališkan preciziraju svoje odnose u postupku kupoprodaje Dine, bit će uplaćen i novac za plaće radnicima.

Očajni radnici upozorili su da će u četvrtak blokirati Krčki most, a u petak napustiti postrojenja u kojima je 900 tona kemikalija.
XS
SM
MD
LG