Dostupni linkovi

Mediji: "Agrobanka" davala kredite i fudbalskim klubovima


U slučaju "Agrobanke" nisu samo firme uzimale sporne kredite, nego su bankarske privilegije dobijala i dva najjača fudbalska kluba u zemlji - "Crvena zvezda" i "Partizan", tvrdi televizija B92 i navodi da je stadion crveno-belih pod hipotekom jednim delom i zbog kredita te banke.

Mada kasne sa otplatama, u "Crvenoj zvezdi" tvrde da su dali čvrste garancije da će kredit biti vraćen. "Nije tek tako dat kredit, nego je vrlo obezbeđen", rekao je za B92 portparol kluba Marko Nikolovski.

Prema ugovoru, koji je B92 dobila na uvid, "Crvena zvezda" se zbog kredita od 3,5 miliona evra odriče naknade za sponzorstvo i faktički "Agrobanku" na dresovima igrača reklamira besplatno.

"Nijedan dinar klub nije dobio od 'Agrobanke' na ime sponzorstva, taj potpis Ugovora o sponzorstvu je u stvari bio deo aranžmana 'Crvene zvezde' u vezi kredita koji je 'Zvezda' dobila od 'Agrobanke'. Mi smo dobili odobrenje za kredit, ali jedan od uslova osim tržišne kamate, hipoteke, bilo je i reklamiranje 'Agrobanke'", kazao je Nikolovski.

Prema njegovim rečima, potpisan je i ugovor o sponzorstvu s "Partizanom" na tri godine i uzimani i neki poslovni krediti. "Partizan" je uzeo, kako je kazao, četiri kredita - "tri su vraćena po ugovoru, dok se četvrti vraća trenutno u skladu sa planom otplate".

Zasad,iz fudbalskih klubova niko nije pozvan na saslušanje, ali u tim klubovima kažu da će dati sve potrebne informacije istražnim organima, ukoliko to bude neophodno, navela je TV92.
XS
SM
MD
LG