Dostupni linkovi

Čanak: Beograd arogancijom stvara autonomistički front u Vojvodini


Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će se u pokrajini formirati "autonomistički front", nezavisno od toga da li to političke partije žele ili ne žele.

"Autonomistički front u Vojvodini se stvara sam od sebe, eskalacijom arogancije političkih struktura iz Beograda prema Vojvodini. Reč je o brutalnom ignorisanju specifičnosti Vojvodine", rekao je Čanak agenciji Beta.

On je ocenio da se priča o "vojvođanskom separatizmu" servira iz Beograda kao "notorna laž", čiji je cilj da se nastavi "bespoštedno eksploatisanje" Vojvodine.

Prema njegovim rečima, u autonomistički front uključuju se intelektualci, predstavnici civilnog društva i strukovnih organizacija, a ne samo političke partije.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine iz redova Liberalno-demokratske partije (LDP) Milivoj Vrebalov izjavio je ranije da je u toku stvaranje "vojvođanskog fronta", koji će činiti Demokratska stranka (DS), LSV i LDP.

Vrebalov je ocenio da bi bilo "logično" da se tom "frontu" pridruži i Savez vojvođanskih Mađara.

Nenad Čanak je rekao da je "nerealno" da DS i LDP mogu biti nosioci ideje stvaranja takvog političkog fronta, s obzirom da je reč o partijama koje deluju na teritoriji cele Srbije.

"Stvaranje autonomističkog fronta uostalom više nije samo stvar političkih partija, već pre svega pitanje kvaliteta života ljudi koji žive u Vojvodini", kazao je Čanak.
XS
SM
MD
LG