Dostupni linkovi

Tokom OI na Tviteru objavljeno 150 miliona porukaTokom Olimpijskih igara u Londonu postavljeno je više od 150 miliona poruka na društvenoj mreži Tviter, a najveću posećenost taj sajt je imao kada je najbrži čovek na svetu, sprinter sa Jamajke, Jusein Bolt osvajao zlatne medalje.

Pošto je najbrži sprinter svih vremena pobedio na trci od 100 metara, svakog minuta objavljivano je 74.000 tvit poruka, dok je posle njegovog trijumfa u trci od 200 metara na poznatoj društvenoj mreži izlazilo i po 80.000 poruka po minutu.

Ogromna posećenost na Tviteru, sa 67.000 poruka po minutu, zabeležena je i posle trijumfa britanskog tenisera Endija Mareja, koji je osvojio zlatnu medalju u Londonu pobedivši u finalu Švajcarca Rodžera Federera.

Pošto je Jamajka u štafeti 4x100 metara postavila novi svetski rekord, na Tviteru je objavljeno 52.000 poruka po minutu, a posle pobede SAD nad Špancima u košarci 41.000.

Britanska policija uhapsila je tokom Igara jednog adolescenta koji je na Tviteru postavio zlonamernu poruku protiv britanskog ronioca Toma Dejlija, posle čijeg je osvajanja trećeg i četvrtog mesta na OI Tviter takođe bio veoma posećen.

Na temu fudbala na Igrama je na Tviteru objavljeno pet miliona poruka, a sudeći po toj društvenoj mreži, veliko interesovanje pobudili su i plivanje, atletika, gimnastika, i odbojka.

Tokom cermonije otvaranja i zatvaranja Igara objavljeno je oko 116.000 poruka po minutu, a najviše "tvitova" je izlazilo pošto se sinoć u Londonu pojavio ženski pop bend iz Velike Britanije Spajs grls (Spice Girls).
XS
SM
MD
LG