Dostupni linkovi

Radojičić: RS insistira na smenjivanju LagumdžijeRepublika Srpska insistira na smenjivanju ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Zlatka Lagumdžije jer je mimo volje RS i saglasnosti Predsedništva BiH naložio da Bosna podrži rezoluciju UN o Siriji, izjavio je danas predsednik Skupštine RS Igor Radojičić.

Posle razgovora u Beogradu sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem,
Radojičić je podsetio da bi spoljna politika BiH trebalo da bude rezultat kompromisa i da spoljnu politiku vodi Predsedništvo BiH koje čine tri člana koji bi trebalo da odlučuju konsenzusom.

Radojičić je ocenio da RS može da obavlja zadatke iz evropskih integracija mnogo brže i lakše nego što to rade Federacija BiH i zajedničke institucije.

Radojičić je ocenio da je vrlo mala verovatnoća da će u naredna dva meseca biti ispunjeni ispunjeni rokovi iz evropske mape puta i usvajanje amandmana na Ustav BiH.

On je dodao da RS insistira na decentralizovanom pristupu evropskim integracijama, što znači da Skupština RS donosi zakone vezane za evropske integracija u okvirima koje joj dozvoljava Ustav.
XS
SM
MD
LG