Dostupni linkovi

Veliki požar u Londonu


Više od 200 vatrogasaca bori se sa požarom koji je buknuo u istočnom Londonu. Šef vatrogasne brigade kaže da je to najveći požar u prestonici poslednjih godina.

Gori reciklažni centar u Dagenhamu, desetak kilometara od Olimpijskog parka, izveštaja o povređenima nema, a na terenu je 40 vatrogasnih vozila.

Vatrogasna brigada je istakla da iako se dim vidi i iz centra grada, ništa osim reciklažnog centra nije ugroženo, a da vatra neće uticati na završnicu Olimpijskih igara.

"Nismo videli ovoliku vatru u Londonu godinama. Ovo je svakako dramatičan kraj Olimpijskih igara za vatrogasnu brigadu. Ipak, bez obzira na broj ekipa na terenu, i dalje možemo da pokrijemo sve zahteve u gradu i Olimpijski park i sva borilišta su potpuno obezbeđena", rekao je prvi čovek londonskih vatrogasaca Ron Dobson.

Iako se dim širi iznad reciklažnog centra, na ruku organizatorima OI idu i vremenske prilike, jer ga vetar nosi dalje od Olimpijskog parka, pa stižu uveravanja da svečana ceremonija zatvaranja neće imati nikakvih smetnji.
XS
SM
MD
LG