Dostupni linkovi

Završen drugi Terraneo festival u Šibeniku


Uz dvadesetak domaćih i stranih izvođača, veliki završni party u Aero zoni, zatvoreno je drugo izdanje festivala Terraneo u Šibeniku, koje je trajalo od 7. do 10. kolovoza.

U četiri dana trajanja festivala na sedam pozornica izmjenjivalo se 120 vrhunskih svjetskih i domaćih glazbenih imena. The Roots, Thievery Corporation, The xx, Parov Stelar band, The Ting Tings, The Horrors, Anna Calvi, The Vaccines, Future Islands, Friendly Fires, Wild Beasts, The Jon Spencer Blues Explosion, Swans samo su dio izvođača koji su prodefilirali kroz prostor vojarne Bribirskih knezova u posljednja četiri dana.

''Glavna smjernica pri sastavljanju programa bila je raznovrsnost, najširi spektar muzičkih žanrova i vjerujem da smo u tome uspjeli. Ako je netko došao na festival s namjerom da posluša omiljene bendove, a vratio se doma s otkrićem još ponekog dodatnog glazbenog imena, to znači da smo postigli priželjkivani rezultat. Čim zaključimo ovogodišnje izdanje, razmišljamo o novim imenima za sljedeću godinu', izjavio je direktor glazbenog programa Mate Škugor.

Glazbeni program trajao je od 18.30 sati do 8 sati, a odvijao se na tri glavne festivalske pozornice Terri, Aqui i Aeru, u dva hangara – pozornici Red Bull Music Academy (MTV hangar) i Muzika.HangaRu, bonbon baru i pozornici Akustika u kampu.

Festival je ove godine uključio prošireni kamp koji je zaprimao četiri tisuće posjetitelja. Pored glazbenog programa festival je ponudio i program Eko Smart – riječ je o segmentu bogatog ekološkog programa festivala, čiji je cilj poticanje na promišljanje ekologije u svakodnevnom životu, a uključio niz radionica, predavanja i filmskih projekcija. Eko Smart je bio namijenjen isključivo za posjetitelje kampa, a održao se u špilji Terry, bonbon kupoli i ostalim lokacijama u kampu.
XS
SM
MD
LG