Dostupni linkovi

Osumnjičenima u aferi 'Agobanka' do mjesec dana pritvora


osmorici osumnjičenih u "aferi Agrobanka" određen je pritvor do 30 dana, rekao za Radio–televiziju Srbije /RTS/ specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih Dušana Antonića, Bojana Zarića, Slavoljuba Korićanca, Vehba Papića i Bojana Labovića, odgovornih lica u Agrobanci.

Radisavljević je rekao da se istraga vodi i protiv Miloša Uzelca, Milana Antonića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića i Slobodana Ratkovića, odgovornih lica u privatnim preduzećima "Headcommerce", "Drina timber" i "Eso limb", zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Tužilac je rekao da je nakon saslušanja osumnjičenih u Tužilaštvu zaključeno da postoji sumnja da je nezakonitim odobravanjem kredita preduzećima, koji su upotrebljeni za kupovinu imovine čiji je vlasnik bila Agrobanka, omogućeno pribavljanje imovinske koristi vlasnicima preduzeća od preko 4.140.000 evra.

Policija još traga za Milanom Antonićem i Slobodanom Ratkovićem.

RTS javlja da se Milan Antonić, sin Dušana Antonića, javio danas Direkciji policije i rekao da se nalazi na ljetovanju u Crnoj Gori, koje će prekinuti i javiti se istražnim organima.

Tužilaštvo za uhapšene traži pritvor i najavljuje da će istraživati i ostale kredite koje je banka odobravala u periodu od 2006. do 2011. godine.

Radisavljević je istakao da će posebno biti projveravani krediti koji do danas nisu vraćeni, a odobreni su preduzećima koja se nalaze u stečaju ili su u blokadi.

On je naveo da će biti istraživani i tokova novca koji je Agrobanka spornim kreditima plasirala velikom broju pravnih lica.
XS
SM
MD
LG