Dostupni linkovi

Istraga protiv osumnjičenih u aferi Agrobanka


Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devetorice osumnjicenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita.

Istraga je pokrenuta i protiv clanova Izvršnog odbora Agrobanke Bojana Zarića i Slavoljuba Korićanca, izvršnog direktora sektora te banke za upravljanje rizicima Vehba Papića i izvršnog direktora sektora za korporativno bankarstvo Bojana Labovića.

Istragom su obuhvaćeni i odgovorni u privatnim preduzećima "Headcommerce", "Drina timber" i "Ecolimb" Miloš Uzelac, Milan Antonić, Branimir Uzelac, Saud Hasović i Slobodan Ratković.

Uprava kriminalisticke policije je protiv osumnjicenih podnela krivicnu prijavu i dostavila dokaze, dokumentaciju i druge materijale prikupljene u toku predistražnog postupka pokrenutog u februaru.

Krivicna prijava je, kako je saopšteno, podneta povodom kredita koje je "Agrobanka" odobrila preduzećima "Headcommerce" i "Drina timber" ciji je suvlasnik Milan Antonić, sin osumnjicenog Dušana Antonića.

Kako je navelo tužilaštvo, nakon današnjeg saslušanja osumnjicenih zakljuceno je da postoji sumnja da je nezakonitim odobravanjem kredita vlasnicima "Headcommerce" i "Drina timber" omogućeno pribavljanje imovinske koristi od više od 4.140.000 evra.

"U ovom trenutku ukupna obaveza ova dva privatna preduzeća prem "Agrobanci" po osnovu nevraćenih kredita iznosi više od 530.000.000 dinara", dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo sudiji da se radi nesmetanog vodjenja krivicnog postupka osumnjicenima odredi pritvor.
XS
SM
MD
LG