Dostupni linkovi

Zabranjen abortus turizam u BiHKancelarija turske ambasade u Sarajevu za promociju kulture i turizma saopštila je danas da je zabranjen rad turističkoj agenciji Barakuda Turizm, koja je promovisala takozvani "abortus turizam", javili su sarajevski mediji.

Proteklih dana bosanskohercegovački mediji su izveštavali da je kompanija "Barracuda Tour Company" iz Istanbula pre dve sedmice počela da organizuje turistička putovanja čiji je cilj izvođenje abortusa u stranoj zemlji.

Jedna od veoma popularnih destinacija, prema pisanju medija, jeste BiH, gde četiri dana - tri noćenja i abortus, ukupno koštaju 600 dolara.

U pisanoj izjavi atašea za kulturu i turizam ambasade Turske u Bosni i Hercegovine Cengiza Aydina navodi se da je Ministarstvo za kulturu i turizam te zemlje pre deset dana otvorilo istragu o ovom slučaju.

"Turska je uložila velike napore u razvoj turizma. Ovaj nesretni slučaj šteti imidžu Turske. On nije u skladu s našim etičkim shvatanjima i shvatanjima turizma uopšte. Odlukom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske spomenutoj agenciji je oduzeta
turistička licenca", navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG