Dostupni linkovi

Uhapšeni čelnici Agrobanke i dve firme


Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su danas uhapšeni čelnici Agrobanke i dva privatna preduzeća koja toj banci duguju više od 530 miliona dinara.

"Uskoro treba da počne saslušanje osumnjičenih", rekao je Radisavljević Radio-televiziji Srbije i dodao da je krivični postupak na samom početku, ali i da broj uhapšenih "nije konačan".

Kako je naveo, policija proverava sve sporne i nenaplaćene kredite koje je dala Agrobanka. Radisavljević nije želeo da kaže imena uhapšenih.

Tužilac je pomenuo da je jedno od ta dva privatna preduzeća "Drina Timber". U medijima se prenosi da je suvlasnik tog preduzeća Milan Antonić sin bivšeg čelnika Agrobanke Dušana Antonića. "Drina Timber" je firma iz Ljubovije.

Za Antonića mediji prenose da je izbegao iz zemlje.

RTS je objavio imena sedmorice uhapšenih: Slavoljub Korićanac, Branimir Uzelac, Suad Hasović, Vehbo Papić, Boban Labović, Miloš Uzelac i Bojan Zarić.

Narodna banka Srbije je u maju oduzela dozvolu za rad Agrobanci zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela nova Agrobanka koju je osnovala Vlada Srbije.
XS
SM
MD
LG