Dostupni linkovi

SPC osudila ubistvo zavisnika u centru za odvikavanje



Eparhija šabačka najavila je danas da će se, ukoliko se dokaže da je sveštenik Branislav Peranović ubio štićenika Centra za odvikavanje od droge u selu Jadranska Lešnica kod Loznice, u slučaj uključiti i crkveni sud.

U Eparhiji ističhu da je njihovo oglašavanje o tom slučaju posledica svešteničkog čina osumnjičenog Peranovića, kao i da centar čiji je Peranović upravnik nije u sklopu crkve.

U Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Beogradu agenciji Beta je rečeno da je taj centar kod Loznice radio uz blagoslov Eparhije šabačke.

Štićenik "Centra za odvikavanje od droge" Nebojša Zarubac (39), rodom iz Valjeva, pronađen je sinoć mrtav u pomoćnoj kući u vlasništvu Branislava Peranovića, udaljenoj dva kilometra od centra za odvikavanje.

Prema nepotvrđenim informacijama, Peranović je posumnjao da je štićenik uneo drogu, udario ga šipkom u glavu i usmrtio.

Njemu je određena mera policijskog zadržavanja do 48 časova.

Sveštenik Branislav Peranović javnosti je postao poznat 2009. nakon prebijanja štićenika u Rehabilitacionom centru "Crna Reka".

Snimak prebijanja štićenika u "Crnoj Reci" objavljen je na Jutjubu, a Peranoviću je zbog toga suđeno, ali se još čeka presuda. Štićenici su tada prebijani lopatom.

Predstavnici ministarstva zdravlja agenciji Beta su rekli da centar za rehabilitaciju kod Loznice nije u njihovoj nadležnosti.
XS
SM
MD
LG