Dostupni linkovi

Pupovac: U Knin nisam bio pozvan



Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Hrvatskoj Milorad Pupovac kazao je u sinoćnjem gostovanju u Dnevniku 3 HTV-a da je teza kako nečiji nedolazak na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Knin ne doprinosi normalizaciji običan nesporazum, dok nečiji dolazak sam po sebi ne može doprinijeti pomirenju i normalizaciji, prenosi Hina.

U Knin, ističe, nije bio osobno pozvan, a na novinarsko pitanje koja bi ga forma poziva zadovoljila, Pupovac je napomenuo kako je uobičajeno dobiti službeni poziv, ili neslužben, ali koji stvara dovoljno pretpostavki da institucija srpske zajednice i Srpsko narodno vijeće te SDSS na temelju njega donesu odluku o tako značajnoj ponudi. "Da je tako nečeg bilo, možda bi sve izgledalo drugačije. Ovako, nije bilo", kazao je.

Srpska manjina nije tu da odlučuje o tome kako će se proslavljati Oluja, napomenuo je dalje, a pravo je pitanje da li je Knin prvo mjesto od kojega treba krenuti. "Mi mislimo da je Vukovar prvo mjesto u kojemu bismo se trebali naći zajedno", rekao je. To je već predloženo predsjedniku Josipoviću, na tome se radi s ministrom Matićem i s vladom, rekao je dodavši kako se nada da će se steći uvjeti da se to ostvari u studenome.

Na pitanje smatra li da gubi inicijativu kao vođa hrvatskih Srba budući da ga novoizabrani srbijanski predsjednik Nikolić nije pozvao na inauguraciju ustvrdio je kako se s Nikolićem nije dosad imao priliku susresti, niti je bio među onima koji su podržavali njegovu političku stranku niti kandidaturu.
XS
SM
MD
LG