Dostupni linkovi

Ministri: Crna Gora i Albanija sarađuju u saobraćajuCrnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar i ministar Albanije za javne radove i transport Sokol Oldasi dogovorili su danas da dve države poboljšaju saradnju u železničkom, drumskom i rečnom saobraćaju.

Reč je o obnavljanju železničkog saobraćaja između Podgorice i Skadra, izgradnji novog puta od Plava i Gusinja do Podgorice preko teritorije Albanije i čišćenju i redovnom održavanju korita reke Bojane radi obnove njene plovnosti.

Lompar i Oldasi su u Podgorici potpisali sporazum o organizovanju graničnog železničkog saobraćaja, što podrazumeva izgradnju železničke stanice u Tuzima na pruzi Podgorica-Skadar.

Ministri su najavili da će novi put od Plava i Gusinja do Podgorice, preko Albanije, biti završen do 2014. godine.

Dvojica ministara dogovorili su i potpisivanje sporazuma kojim bi Albanija određenim avionima koji sleću na aerodrom Golubovci kod Podgorice, odobrila korišćenje albanskog vazdušnog prostora.

Lompar je kazao da avioni prilikom sletanja u Podgoricu, često povređuju vazdušni prostor Albanije, ali da ta zemlja zbog toga nikada ne pravi probleme.
XS
SM
MD
LG