Dostupni linkovi

OI: Izvinjenje “žene u crvenom”



Žena koja se pridružila indijskom olimpijskom timu u defileu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu izvinila se zvog svoje "pogrešne procene".

Madhura Nagendra izjavila je da je ona bila deo zvaničnog osoblja i da se nije probila silom sa ulice do staze na olimpijskom stadionu.

Indijski olimpijski zvaničnici bili su besni zbog njenog prisustva i zatražili su izvinjenje od britanskih organizatora.

Predsednik organizacione komisije Sebastijan Kou rekao je da je to bio potez članice zvaničniog gosoblja koja se "previše uzbudila" i pridružila se ceremoniji.

Nagendra je postala poznata kao "žena u crvenom" zbog boje sakoa koji je nosila tokom otvaranja Olimpijskih igara.

"To što sam prošetala sa sportistima je bila pogrešna procena. Mislim da sam povredila osećanja svog naroda i izvinjavam se", rekla je Nagendra i dodala da se zbunila jer je na stadionu vladao haos, sa hiljadama ljudi u pokretu.

Nagendra je rekla da su je povredile kritike na društvenim mrežama i da je ona "ponosna Indijka sa puno entuzijazma". "Nadam se da će mi ovaj incident biti oprošten i želim da krenem dalje", zaključila je Nagendra.
XS
SM
MD
LG