Dostupni linkovi

Ugljanin: Manjine ne mogu biti opozicija državiMinistar bez portfelja u Vladi Srbije i lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da manjine ne mogu biti opozicija državi, i da je potreba integracije Bošnjaka u javni život bila jedan od razloga koji su ga opredelili da udje novu vladu.

Ugljanin je, u intervjuu Tanjugu, rekao da je SDA Sandžaka, kao stranka koja je dobila najveće poverenje gradjana te regije, imala obavezu da obezbedi uslove da se njen glas na adekvatan način čuje u institucijama u kojima se donose važne odluke.

"Maksimalna integracija Bošnjaka, odnosno njihovo delotvorno učešće u javnom živtu, bila je jedan od osnovnih uslova našeg ulaska u vladu", objasnio je Ugljanin.

SDA Sandžaka je, kako je objasnio, podržala Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora zbog kontinuiteta saradnje, ali nije nijednog trenutka odbacivala moućnost saradnje drugim trankama ukoliko one pokažu sluh za interese manjina, medju kojima je i bošnjačka nacionalna zajednica.

Njegov utisak je da novi predsednik države i vlada imaju pozitivniji odnos prema manjinama, a sa novim koalicionom partnerima će, kako je najavio, biti potpisan i sporazum na osnovu kojeg će se pratiti dinamika realizacije projekata od interesa za bošnjačku manjinu.

Još jedan razlog koji ga je naveo da udje u novu vladu jeste, kako je objasnio, činjenica da je u prošlom mandatu pokrenuo brojne projekte važne za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, i da je sada te poslove potrebno privesti kraju.

Najugroženija populacija u Srbiji jeste, kako je upozorio, upravo milion žitelja nedovoljno razvijenih područja, i od uspeha u pomoći tim opštinama zavisiće, ne samo ekonosmki položaj Srbije, već i njen put ka EU.
XS
SM
MD
LG