Dostupni linkovi

Analitičar: Opozicija u Crnoj Gpori ima slabe šanse



Opozicija u Crnoj Gori ima male šanse da pobedi na sledećim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. oktobar, ocenio je politički analitičar Miloš Bešić.

Bešić, poznat po kredibilnim istraživanjima javnog mnjenja, rekao je za današnji podgorički list "Vijesti" da opozicija svoje političko delovanje bazira na tezi da je Crna Gora nedemokratsko društvo u kojem se mora srušiti nedemokratrski režim.

"Sa takvom konstatacijom se ne slaže većina građana (Crne Gore) i čitava međunarodna zajendica", kazao je Bešić.

Bešić tvrdi da deo opozicije u Crnoj Gori, okupljen u savezu Demokratski front, čak i da mu pristupi najjača opoziciona stranka, Socijalistička narodna partija, ne može imati više glasova od sadašnje vladajuće koalicije.

Po objašnjenju Bešića, stvaranje saveza pod nazivom Demokrarski front potreba je nekih stranaka, pre svih Pokreta za promene koji, kako je naveo, u toj koaliciji nastoji da prikrije sopstveni nizak rejting u biračkom telu.

Da bi crnogorska opozicija mogla da ostvari izborni uspeh, po objašnjenju Bešića, ona treba da biračima ponudi realan optimizam, a ne da se koncentriše na negativan stav prema sadašnjoj vlasti.
XS
SM
MD
LG