Dostupni linkovi

Kosovska policija istražuje informacije o napadu na Srbe


Srpski mediji su prenjeli informaciju o napadu jedne “grupe Albanaca” u selu Grapc, općina Klina, na stanovnike medju kojima je bilo srpskih povratnika.
Policija Kosova u Klini, saopćila je da su se u jutarnjim satima u selu Grapc čuli pucnji i da ima povrijeđenih.

Policija je razgovarala s Radošem Madićem i njegovom suprugom Radomirkom koji su bili metom napada.

Portparol policije za region Peć, Xhevat Ibra, u izjavi za RSE je kazao da se u njihovim izjavama ističe da su “primjetili jedan automobile blizu njihove kuće, iz kojeg su izašle tri osobe obučene u crno. Jedan od njih je pucao iz vatrenog oružja, a drugi je gađao kamenjem u pravcu kuće”.

Navodi se da je žrtva zadobila povrede od bačenog kamenja. Međutim, tokom istrage i uzimanja pismenih izjava, Ibra je dodao da je bračni par istaknuo da “nisu vidjeli ni jedan automobil”, ali da je bilo pucanja.
“Svjedokinja je kasnije promijenila iskaz . “iako je bila noć, jedan od napadača je imao bijelu košulju, a druga dvojica su bila obučena u crnom”.

Ibra je dodao da na licu mjesta nije bilo oštećenja. Mještani sela su negirali da je bilo pucnjave i da je igdje bio parkiran automobil.

Madić se nalazi u zdravstvenom centru u Klini, zbog zadobijenih povreda od kamenja. Liječnicu su utvrdili manju povredu u nozi.

Slučaj je pod istragom a policijska patrola je pojačana na ovoj lokaciji.
XS
SM
MD
LG