Dostupni linkovi

Nezadovoljnim navijačima neće biti vraćen novacOrganizatori Olimpijskih igara u Londonu saopštili su danas da neće vratiti novac nezadovoljnim navijačima.

Oni su protestovali zbog toga što su posumnjali da su pojedine igračice badmintona namerno izgubile mečeve da bi obezbedile lakše protivnice u daljem toku takmičenja.

Predstavnik organizacionog komiteta Pol Dejton izjavio je da novac neće biti vraćen jer su te ulaznice mogle da se koriste i za ulazak na druge mečeve.

"Napravili bi vrlo čudan presedan ako bismo vratili novac navijačima koji nisu bili zadovoljni onim što su videli na terenu", rekao je Dejton i to ocenio kao "vrlo opasno".

Osam igračica badmintona, uključujući i aktuelne svetske šampionke iz Kine, biće izvedeno pred disciplinsku komisiju zbog sumnji da su na Olimpijskim igrama u Londonu namerno izgubile neke mečeve.

Svetska federacija za badminton je navela da će pred disciplinsku komisiju biti izvedene igračice iz Kine, Južne Koreje i Indonezije zbog kršenja kodeksa igrača koji predviđa da svaki sportista mora da uloži maksimum napora da pobedi i da ne sme da se ponaša
nesportski.
XS
SM
MD
LG