Dostupni linkovi

Turistička inspekcija zatvorila etno selo na Njegušima


Turistička inspekcija Crne Gore zatvorila je danas etno selo "Kadmi", čiji je vlasnik Milo Kadija izbacio iz restorana Veselinku Rajković i njeno petoro maloletne dece, kao i jednu monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, jer, kako je kazao, ne podnosi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Inspekcija je utvrdila da Kadija pruža usluge smeštaja u deset kućica-bungalova za šta ne poseduje odgovarajuću dokumentaciju, zbog čega su ti objekti zapečaćeni, objavio je portal "Vijesti".

Iz inspekcije je, kako se navodi, saopšteno da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kadije po više osnova.


Više političkih partija i nevladinih organizacija u Crnoj Gori osudilo je šovinistički istup Kadije, podnoseći protiv njega krivičnu prijavu, dok je od tužilaštva zatraženo da hitno reaguje.

Kadija je, s druge strane, kazao da je podneo krivičnu prijavu protiv jedne monahinje Mitropolije crnogorsko-primorske i Veselinke Rajković iz Podgorice, pošto su, kako je naveo, svojim delovanjem ugrozili bezbednost njega, njegove porodice i lokala.

On je podgoričkom portal Analitika rekao da je dobio preko 200 SMS poruka sa pretećim sadržajima, što je prijavio cetinjskoj policiji, prenosi Tanjug.
XS
SM
MD
LG