Dostupni linkovi

Aco Đukanović tužio Crnu Goru


Podgorički biznismen Aco Đukanović tužio je Crnu Goru i traži da mu se isplati šest miliona evra, nakon što je crnogorska vlada odbila da mu isplati obeštećenje zbog neispunjenih obaveza iz ugovora o kupoprodaji zemljišta u širem centru Podgorice, na kojem se nalazilo sedište podgoričke policije.

Brat aktuelnog šefa DPS-a i bivšeg premijera Mila Đukanovića prethodno je od vlade Crne Gore zatražio istu cifru, ali su u izvršnoj vlasti konstatovali da nije postignut sporazum o iznosu štete, zbog čega će taj posao na kraju dobiti sudski epilog, objavile su podgoričke "Vijesti".

Aco Đukanović je, prema navodima lista, tužio državu Crnu Goru i Ministarstvo unutrašnjih poslova, čiji službenici i dalje sede u zgradi na spornom zemljištu.

Prema informacijama "Vijesti", iznosom od šest miliona evra obuhvaćena je i šteta koju je Đukanović navodno pretrpeo jer se MUP nije iselio iz zgrade iako su bili dužni da to urade još krajem 2010, kao i cena koju je platio za zakup zemljišta - 3.300.000 eura, preneo je Tanjug.

Reč je o zemljištu od 7.637 kvadrata, gde se još nalazi takozvana "limenka", zgrada policije u kojoj su sada šalteri MUP-a na kojima se izdaju lični dokumenti.

Detaljnim urbanističkim planom na toj lokaciji je predviđena izgradnja stambeno-poslovnog prostora od više hiljada kvadratnih metara.
XS
SM
MD
LG