Dostupni linkovi

Đukanović ne isključuje povratak na državnu funkciju



Lider DPS Milo Đukanović ne isključuje mogućnost povratka na neku državnu funkciju, iako, kako je naveo, u ovom trenutku ne razmišlja o tome.

Upitan da li planira da se kandiduje za premijera ili predsednika Crne Gore, predsednik Demokratske partije socijalista je rekao da trenutno nema takvih ambicija, ali da u potpunosti ne isključuje tu mogućnost. "To je politika, u njoj se nikad do kraja ne zna šta će se desiti", kazao je Đukanović novinarima.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održaće se 14. oktobra, dok su predsednički planirani za proleće naredne godine.

Đukanović je kazao da nema nijednog razloga za istovremeno održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora, kako je to zahtevala crnogorska opozicija.

Đukanović je dodao da se ne plaši nikog na političkoj sceni Crne Gore, pa ni Demokratskog fronta koji, za sada, čine Nova srpska demokratija i Pokreta za promene, a na čijem je čelu bivši crnogorski šef diplomatije i ambasador SRJ u Rimu Miodrag Lekić.

On je ponovio da će se odazvati pozivu Anketnog odbora o "aferi Telekom" na saslušanje o mogućoj korupciji prilikom privatizacije te kompanije, ukoliko to zakon nalaže.
XS
SM
MD
LG