Dostupni linkovi

FIFA bi mogla kazniti nogometnu reprezentaciju Španjolske


Nogometna reprezentacija Španjolske mogla bi biti kažnjena zbog lošeg ponašanja njenih igrača na Olimpijskim igrama u Velikoj Britaniji.

Sedam španjolskih nogometaša, uključujući i zvijezdu tima Juana Matu, dobilo je žute kartone u porazu 1:0 protiv Hondurasa, u meču koji je odigran u Newcasteleu, zbog čega bi reprezentaciju mogla kazni Disciplinska komisija Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Španjolci, koji su prije početka Olimpijskih igara važili za favorite takmičenja, nakon tog poraza izgubili su sve šanse da prođu u drugu fazu takmičenja.

U poluvremenu utakmice u Newcastleu, pojedini španjolski igrači sukobili su se u tunelu sa sucem Juanom Sotom iz Venezuele zbog toga što su smatrali da je neopravdano propustio da dosudi penal u njihovu korist.

Prema pravilima FIFA, tim se kažnjava ukoliko najmanje pet igrača dobije žute kartone na jednoj utakmici, a kazna može da se uveća ukoliko igrači prijete ili zastrašuju sucima ili delegatima utakmice.

Kažnjena će, vjerovatno, biti i ekipa Hondurasa jer su njeni reprezentativci dobili šest žutih kartona na meču protiv Španjolske.
XS
SM
MD
LG