Dostupni linkovi

Radnici iz Kragujevca prekinuli štrajk glađu


Radnici kragujevačke fabrike "šumadija Des" prekinuli su u subotu štrajk glađu, a u ponedeljak će se vratiti na posao. Oni su pre 18 dana započeli štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada.

Direktor Veroljub Bradić rekao je novinarima da je firma pozajmila 100.000 dinara i da će "već danas" radnicima biti uplaćeno od pet do 6.000 dinara za kupovinu lekova.

"Nismo imali izbora, nego da pozajmimo novac, jer smo zbog štrajka morali da odbijemo neke poslove, a i pojedini poslovni partneri su počeli da odustaju od sklopljenih ugovora", kazao je Bradić novinarima u Kragujevcu. Međutim, pored odluke da se vrate u ponedeljak na posao štrajkači ipak nisu zadovoljni.

"U protekla dva meseca primili smo samo 6.000 dinara i jednokratnu pomoć od Skupštine grada. Direktor je obećao da će nam dve zarade biti isplaćene do kraja avgusta, tako da smo danas odlučili da prekinemo štrajk, ali videćemo šta će biti. Ne možemo da kažemo da smo zadovoljni", rekao je jedan od štrajkača Vasilije Mirković.

Inače, radnicima "Šumadija Des" fabrika ukupno duguje sedam zarada iz ove, ali i prethodne dve godine, zbog čega je od 10. jula njih 11 štrajkovalo glađu u holu upravne zgrade odbijajući medicinsku pomoć.
XS
SM
MD
LG