Dostupni linkovi

Vorlik:SAD će nastaviti da sarađuju s parlamentom i vladom Srbije


Ambasadorka Sjedinjenih Država u Beogradu, Meri Vorlik rekla je danas da će SAD nastaviti da sarađuju sa parlamentom i novom vladom, posebno u podršci Srbiji u njenim naporima da postane članica EU.

"Nadam se da će nova vlada raditi vrijedno i kao tim, naročito u oblastima vladavine prava i borbe protiv korupcije i kriminala", rekla je Vorlik na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom parlamenta Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Ambasadorka je dodala da SAD žele da nastave bilateralnu saradnju sa Srbijom, ukazujući da je pred parlamentom i vladom puno posla.

"Pred parlamentom i vladom stoji puno posla, posebno u oblastima jačanja regionalnih odnosa, nastavku dijaloga sa Prištinom i daljoj izgradnji jakih pravnih institucija", navela je Vorlik.

Predsjednik parlamenta Srbije Nebojša Stefanović istakao je da skupština želi " jačanje odnosa sa SAD i proširivanje okvira saradnje".

On je dodao da je sa američkom ambasadorkom razgovarao i o projektima koje su do sada SAD pomagale, u smislu otvaranja parlamenta ka javnosti i omogućivanju lakšeg pristupa elektronskoj upravi, ali i drugih projekata za jačanje demokratije.

Stefanović je izrazio nadu da će "ovo biti jedan od redovnih susreta koji će omogućiti da Srbija bolje razume razmišljanje SAD, ali i da SAD razumijeju šta je pozicija Beograda po svim važnim državnim pitanjima".
XS
SM
MD
LG