Dostupni linkovi

Komunisti obilježili 71 godinu ustanka naroda BIH


Delegacija Komunističke partije BiH danas je položila cvijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre povodom 71 godine od antifašističkog ustanka naroda BiH.

Članovi partije na ovaj način žele podsjetiti sugrađane na najslavnije razdoblje zajedničke historije - antifašističku borbu, navodeći da su građani BiH pod vodstvom Komunističke partije 1941. godine ustali u borbu protiv veoma sličnih odnosa kakvi danas vladaju u BiH.

„Sedamdeset i jednu godinu nakon ustanka naroda BiH jednostavno sazrijeva vrijeme da se vraćamo u isto to doba, zbog čega nije isključeno da Komunistička partija bude primorana da pozove narod na neki novi ustanak“, rekao je predsjednik partije Muhamed Imamović.

Antifastistička borba bila je borba za nacionalno i socijalno oslobođenje te ističe da uspjesi postignuti u kulturi, obrazovanju, zaštiti prava naroda, manjina, radnika, vanjskoj politici dovoljno govore o snazi antifašističke ideje i prakse.

„Za svakog normalnog čovjeka 27. juli predstavlja nešto veliko, ali, nažalost, na ovom mjestu nema ljudi koji bi trebali biti prisutni obilježavanju antifašističkog ustanka“, istakao je Imamović.
XS
SM
MD
LG