Dostupni linkovi

Gradonačelnik Novog Sada ne očekuje promenu gradske vlasti


Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da ne očekuje promene u strukturi gradske vlasti u Novom Sadu i istakao da ima potpuno poverenje u sadašnje koalicione partnere LSV i koaliciju SPS-PUPS-JS.

"Ne očekujem promene u strukturi gradske vlasti koja je formirana pre nepunih mesec dana. Imam puno poverenje u koalicione partnere i u reč koju smo dali jedni drugima prilikom formiranja skupštinske većine", kazao je Pavličić za "Politiku".

On je kazao da su Novosađani na majskim izborima jasno rekli kome daju mandat za upravljanje gradom i "prirodno je da je skupštinska većina formirana oko Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera", kazao je Pavličić (DS) povodom najava predstavnika URS-a, SPS-a i SNS-a da će novosadska vlast biti promenjena.

Na pitanje da li očekuje da se eventualna promena gradske vlasti dogodi uz pomoć prebega iz DS-a ili LSV-a, Pavličić je rekao: "ne očekujem nikakve promene i ne bavim se komentarisanjem kuloarskih priča".

"Voditi grad Novi Sad je odgovoran posao i celokupno Gradsko veće se bavi upravo time, svako od nas ima svoja zaduženja i siguran sam da ćemo biti uspešniji ako se manje budemo bavili politikanstvom, a više radom i merenjem rezultata svakog od nas", kazao je on.

Pavličić je kazao i da nema zakonskog osnova za bilo kakvim vanrednim izborima dokle god postoji skupštinska većina i grad funkcioniše nesmetano.

Skupština Novog Sada ima 78 odbornika, a sadašnja vlast ima većinu od 40 (DS - 18 mandata, LSV na čijoj listi je i SPO - 15, a SPS-PUPS-JS 7).
XS
SM
MD
LG