Dostupni linkovi

Tabaković: Prvi zadatak Vlade Srbije da se bavi narodom


Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Jorgovanka Tabaković izjavila je da je većina u parlamentu spremna da se bavi narodom, da je to njen prvi zadatak.

Tabakovićeva je poručila vladi da mora da bude ponos skupštinske većine. Ona je navela da ih je okupio upravo težak I ozbiljan zadatak za koji drugi nisu bili spremni da ga preuzmu ili su možda zaboravili da razgovaraju sa narodom.

Navela je da SNS ne samo da je bila spremna da preuzme odgovornost već I pokazala spremnost za formiranje vlade “baš u ovakvom sastavu”.

“Nema dileme razvoj ili štednja već razvoj zasnovan na štednji. To su dve neodvojive stvari” rekla je Tabaković osvrćući se na deo ekspozea mandatara koji se odnosi na ekonomiju.

Prema njenim rečima, ovo je vlada koja očekuje da je narod naziva svojom.

To je poruka za ovu vladu da je gradjani moraju doživeti kao svoju i da mora da reši probleme, rekla je Tabaković I navela da vlada mora da ima jasnu svest da je gradjanin budućnost sebe i porodice stavio u njene ruke I da ih jedino zanimaju mere koje će preduzeti i rezultati.

Ona je poručila vladi i da mora biti dostojna posla kojeg se prihvatila, i da “ mora da bude ponos skupštinske većine i podrška narodu”.

Rasprava o ekspozeu budućeg premijera Ivice Dačića je trajao do kasno u noć, deset sati umesto predviđenih pet, tako da je glasanje u skupštini za novu vladu odloženo za danas u 12 časova.
XS
SM
MD
LG